home > bemutatkozás > műsorainkról
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

Műsorainkról:

A Városi Televízió 2004-ben ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. Az eltelt egy évtized alatt számos változáson ment keresztül Szentgotthárd első elektronikus hír-és műsorszolgáltatója.

Az egykori heti egy adásnap helyett ma már minden nap jelentkezik televíziónk. Saját gyártású műsoraink - a híradó ismétléseket nem számítva - a hét 3 napján napi átlag 2 órában jelentkeznek. Hétköznap 3 és fél órán át, hétvégén pedig, mintegy 8 órában az ország helyi televízióinak közös műsorát a Hálozat Tv-t sugározzuk. Emellett az adás alatt 24 órás teletext szolgáltatás is működik.

Heti rendszerességgel jelentkező mintegy 20 perces hírműsorunkban elsősorban a városban történt eseményekről, a helyi mindennapokat érintő döntésekről számolunk be. Híradónk szerkesztésénél az alábbi szempontokat igyekszünk figyelembe venni:

Folyamatos, szabad ugyanakkor független tájékoztatás a helyi eseményekről, a helyi döntések hátteréről.
A politikai szereplők mellett a városban működő intézmények híreinek, civil szervezeteknek, egyesületeknek is jelen kell lenniük a híradásokban.

Nem hanyagolható el a helyben élő kisebbségek tevékenységének bemutatása, folyamatos figyelemmel kísérése.

Lehetőség szerint a városlakókat is meg kell szólítani.

Kisvárosi hírműsor lévén, a helyi érdekek, értékek mentén készülnek az anyagok.

A szerkesztők többsége külsősként tevékenykedik a Híradónál. A több irányú elfoglaltság nagymértékben hozzájárul a széleskörű információhoz jutáshoz.

A Szentgotthárd Városi Televízió Híradója a város leggyorsabb és leghatékonyabb tájékoztatási, hírközlési fóruma immár 10 éve. A hetente jelentkező műsorban a közéleti hírek mellett, a városlakók érdeklődését és informálódását kiszolgáló anyagok is helyet kapnak. A város határmentiségéből adódóan természetesen a német és szlovén valamint a cigány kisebbség hírei is megjelennek.

Alapvető feladatként a város lakóinak hiteles, pontos és sokoldalú tájékoztatását tűzte ki céljául a lelkes szerkesztői gárda. A hagyományos információforrásokon túl a műsor igyekszik a nézők észrevételeit is felhasználni.
A Híradó - a civil kontroll -, szerepét betöltve folyamatosan figyelemmel kíséri az önkormányzatok, a közgyűlés, a városi bizottságok munkáját. A tervezett döntésekről már az előkészítési folyamatban megpróbálja feltárni az összefüggéseket. Ezzel nemcsak a városlakók tájékoztatását, de a városi döntéshozók munkáját is segítve.

A város életét meghatározó civil szervezetekkel, kisebbségi önkormányzatokkal, egyéb közszolgáltatókkal fenntartott jó kapcsolat biztosítja, hogy elsőkézből a városi televízió Híradójából értesülhet a néző, döntéseikről, életükről.

Mindezek mellett természetesen a Híradót színesítő egy-egy érdekesebb témának is helye van. Ilyen lehet többek között a nagy tömegeket megmozgató kulturális rendezvényről szóló tudósítás.

A Híradó színvonalának folyamatos javítása és megtartása érdekében - mint, hogy sosem lehetünk elégedettek - még több információt igyekszünk eljuttatni nézőinkhez. A 10 évnyi munkát a naponta beérkező nézői észrevételek minősítik. Elmondhatjuk: helyes irányba indultunk.

A városi televízió műsorrendjében a "friss" híradó minden kedden 19 óra 05 perckor jelentkezik. A heti műsorrendben természetesen többször ismétlésre kerül, az alábbiak szerint:

Hétfő
6:30
23:00
/ismétlés az előző hétről/
/ismétlés az előző hétről/
Kedd
6:30
19:05
23:00
/ismétlés az előző hétről/
/"friss" híradó/
/ismétlés "friss" híradó/
Szerda
6:30
19:05
23:00
/ismétlés "friss" híradó/
/ismétlés "friss" híradó/
/ismétlés "friss" híradó/
Csütörtök
6:30
23:00
/ismétlés "friss" híradó/
/ismétlés "friss" híradó/
Péntek
6:30
23:00
/ismétlés "friss" híradó/
/ismétlés "friss" híradó/
Szombat
6:30
/ismétlés "friss" híradó/
Vasárnap
6:30
12:05
24:00
/ismétlés "friss" híradó/
/ismétlés "friss" híradó/
/ismétlés "friss" híradó/

 

Tematikus magazinjaink:

Koktél - ifjúsági magazin, koktel@gotthardtv.hu
Idősek Magazinja - egy derűs félóra nem csak nyugdíjasoknak
Mesepalota - mesesorozat a térség lakóitól
Kerekasztal - stúdióbeszélgetés helyi döntésekről, közügyekről

A magazinműsorok mellett havonta egy alkalommal a város
képviselőtestületének ülését teljes egészében élőben közvetítjük a
Polgármesteri Hivatal díszterméből.



A fenti statisztika 2000-ben egy reprezentatív felmérésen alapul. Közel 2000 háztartás megkérdezésével látható, a családok mintegy 85,7 %-a nézi a Szentgotthárd Városi Televízió Híradóját. A nézői szokásokról is készült felmérés. Ez alapján elmondható, hogy a megkérdezettek 35%-a naponta nézi televíziónkat. 24%-uk naponta többször, 22%-uk hetente többször és 14%-uk hetente nézi rendszeresen a helyi televíziót.

A számok is mutatják, hogy jelentős szerepet tölt be a városi Híradó a helyi média világában. Ezt valószínűleg csak erősíti az a tény, hogy Szentgotthárd - fekvésénél fogva - nem lefedett terület a regionális napi sugárzó médiák számára. A helyi, kistérségi eseményekről mindmáig a leggyorsabban a városi televízió műsoraiból értesülhetnek az itt élők. Ezt az egyértelmű előnyünket el is várják tőlünk a nézők.

A 2000-es adatokat a mai napig alátámasztják a nézők rendszeres visszajelzései, telefonjai. A technikai és szakmai fejlesztés azóta mind több nézőt tud a "helyi" képernyők elé ültetni.