home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-10-24 00:07:33
Helyi Értékek Hete

Szentgotthárd múltja a jelenben

  
A Pannon Kapu Kulturális Egyesület is csatlakozott ahhoz az országos közösségi kezdeményezéshez, melyben civilek a helyi értékek bemutatásával nem csak tevékenységüket, de a helyi közösségeket, egy-egy település múltját, történetét is közelebb hozzák, megismertetik az érdeklődőkkel. Az október 16-án kezdődő egy hetes programon különböző előadások, tárlatvezetés szerepel a programban.


Varga Gábor és Széll Kálmán munkássága jelentősen hozzájárult ahhoz, ahogy a mai Szentgotthárdot ismerheti az ide látogató, itt élő. Életükről, a városért végzett tevékenységükről Molnár Piroska a helyi honismeretű klub vezetője tartott előadást a Helyi Értékek Hete című program első rendezvényén. Széll Kálmán nem csak országgyűlési képviselőként, de miniszterelnökként és pénzügyminiszterként is sokat tett az akkor még főként német ajkú Szentgotthárd és térsége fejlődéséért,

A hét éve alakult Szentgotthárdi Honismereti Klub sokat tesz a helyi értékek rendszerezése, felkutatása érdekében. A helyi értéktár adatbázisát is ők gondozzák. Tagjai sorában tudhatjuk a város történelmét régóta kutató Csuk Ferencet is, aki szintén sok adatot feldolgozott Széll Kálmán és Varga Gábor itteni életéről.

Csuk Ferenc /hobbi helytörténész/:

A művelődési intézet országos kezdeményezéséhez csatlakozva Szentgotthárdon a különböző helytörténeti előadások mellett az érdeklődők ezen a héten előzetes igénybejelentés alapján a színház és a kolostorépület történetét is megismerhetik tárlatvezetés formájában.


Ágoston Gábor


Archív hírek