home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-10-24 00:05:27
Indíts újra egy szívet

A laikusokat várták a mentőállomásokon az újraélesztés nemzetközi napján

                
23 nyugat-dunántúli mentőállomás nyitotta meg kapuit október 16-án hétfőn, az Újraélesztés Világnapján. Szentgotthárdon is várták a lakosságot a délutáni órákban, hogy egy szabadnapos mentődolgozó segítségével az alapszintű újraélesztés gyakorlatát elsajátíthassák.

Magyarországon évente több ezer ember veszíti életét otthonában, vagy közterületen hirtelen szívmegállás következtében. Többsége azonban megmenthető lenne, ha 5 percen belül a jelenlévők közül valaki megkezdené az újraélesztést. Az újraélesztés alig 10 perc alatt megtanulható, a hatékony mellkasi kompressziók elsajátítása ennél is kevesebb idő alatt.
A kezdeményezés legfőbb célja, hogy a laikus lakosság körében, minél szélesebb körben képezzen készségszintű ismereteket az újraélesztéssel kapcsolatban. Ezen az alkalmon megtanulhatják az érdeklődők a helyzet felméréseinek lépéseit, de kérdezhetnek a segítőkész mentőtisztektől is.

Horváth Patrik /mentőápoló, Országos Mentőszolgálat/:
„...”

A mobiltelefonra letölthető Szív City applikáció segítségével a legközelebbi elsősegélynyújtókat riaszthatják és a helyszínre irányíthatják. A világnapon letöltők már ezen a napon riasztásokat fognak kapni, ezek a legközelebbi mentőállomásra navigálják a segítőket.


Makkai Dóra


Archív hírek