home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-09-24 23:56:13
A hely szellemét őriznék

Korszerűsödött a járási hivatal Kossuth Lajos utcai épülete

  
Még tavaly decemberben döntött Szentgotthárd város képviselő-testülete, hogy az egykori művelődési háznak is otthont adó épületet ingyenes használatra adja a Vas megyei kormányhivatalnak. Azóta kisebb belső felújítást követően a köznyelvben csak munkaügyi központként működő hatósági, foglalkoztatási és gyámügyi osztály már be is költözött. Az elmúlt héten pénteken pedig ünnepélyesen átadták azt az energetikai korszerűsítést, melynek segítségével a patinás épület homlokzata is megújulhatott.


A meghívott vendégek, térségi polgármesterek, a járási hivatal munkatársai jelenlétében tartottak rövid ünnepséget a szentgotthárdi járási hivatal Kossuth Lajos utcai épületénél a 80 millió Ft-os beruházás átadása alkalmából.

Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott köszöntőjében nem csak a városvezetést méltatta, de felidézte Széll Kálmán pénzügyminiszter és miniszterelnök egykori tevékenységét is, mely szerinte mind a mai napig hatással van Szentgotthárd mostani életére is.
A tizenegy megyei kormányhivatal épületeinek energetikai korszerűsítése sorában a mostani volt a hatodik hivatal, melyet átadtak. V. Németh Zsolt a térség országgyűlési képviselője, vidékfejlesztésért felelős államtitkár is a régi időket idézte fel.

A beszédeket követően a helyi zeneiskola két tanára, Páliné Herczeg Anita és Soós János zongorajátéka töltötte be a teret, Brahms V. magyar táncával.
Nem maradhatott el az ilyenkor szokásos szalagátvágás sem. Az épületet a református és a katolikus egyház képviselői áldották meg.
Az ünneplés már a korábban kialakított és a nagyközönség számára is használt helyiségekben folytatódott, ahol Huszár Gábor mondott pohárköszöntőt.


Ágoston Gábor

Archív hírek