home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-09-24 23:47:43
Nemzetiségi nap

Süteményeikkel is versenyezhettek a konyhatündérek Rábafüzesen

  
Rábafüzesen is szombaton tartották meg a német nemzetiségek napját. Az eső ellen rendezvénysátor védte a résztvevőket, akik a korábbi évekhez képest idén nem jelentek meg nagy számban. Térségünk országgyűlési képviselője, a megyei közgyűlés elnöke és a német kisebbség helyi vezetői, ahogy eddig is, most is kiemelt vendégként voltak jelen.

Kollerné Loós Zsuzsanna evangélikus lelkész áldotta meg az ünnepi alkalmat és emlékeztette a jelenlévőket a reformáció 500 éves jubileumára. A korábbi évek hagyományainak megfelelően az ünnepi beszédek sorát V.Németh Zsolt, térségünk országgyűlési képviselője kezdte.

A nemzetiségi falunap is ezt a célt szolgálja. Évente egyszer ilyenkor összegyűlnek a barátok, rokonok, ismerősök. Az idén nem volt kegyes az időjárás, de ennek ellenére a rendezvénysátor jó menedéket adott a térségből érkező különböző kulturális csoportok fellépésének. A helyi nemzetiségi önkormányzat ebben az évben pitesütő versenyt is hirdetett. Jó néhány finomság készült a késő estig tartó mulatságra. Ahol nem maradhattak el a tombolák sem. Ezúttal fődíjként egy kerékpár talált gazdára az esti bál előtt.

Ágoston Gábor

Archív hírek