home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-09-17 21:44:55
Három az egyben

Zöld Szentgotthárd, vadásznap és lovastalálkozó

  
A kilátogató érdeklődők akár azt is hihették a hétvégén Szentgotthárdon, hogy újabb nagyszabású fesztiválnak ad helyet a várkert, mert már délelőtt megszólaltak a hangfalak és többen is sürögtek-forogtak a hűst adó fák alatt. Ezen a napon az önkormányzat a Zöld Szentgotthárd programját tartotta, melyben előadást láthatott a közönség az élelmiszerek állapotáról, és kihirdették a legszebb konyhakertek díját is. Ugyancsak ezen a napon a három térségünkben működő vadásztársaság rendezte meg a negyedik szentgotthárdi vadásznapjukat. A leglátványosabb program házigazdája az Őr-Nyék Hagyományőrző Egyesület volt, akik első alkalommal, de hagyományteremtő céllal hívták lovastalálkozóra barátaikat, társegyesületeiket. A három programot foglaltuk össze.


Vadászmisével vette kezdetét a negyedik szentgotthárdi vadásznap, melyet szorosan összekapcsoltak a Zöld Szentgotthárd program idei rendezvényével.
Rimfel Ferenc plébános és a vadászkürtök hangjai után Huszár Gábor köszöntötte a megjelenteket és árulta el, hogy a Zöld Szentgotthárd elsősorban egy szemléletváltoztató kezdeményezés.
A városvezetőt követően V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője már az Őr-Nyék Hagyományőrző Alapítvány lovastalálkozóját és résztvevőit méltatta.
A délelőtti programok sorában rendkívül elgondolkodtató és szemléletes előadást tartott professzor Bardócz Zsuzsanna. A táplálkozástudomány professzorától a jelenlévők is kérdezhettek.
Nem biztató a táplálkozástudomány jövőképe. A változást viszont csak mi, emberek tudjuk elkezdeni, a nagyipar ugyanis elsősorban csak a mi igényeinket szolgálja ki.

Prof. Dr. Bardócz Zsuzsanna /alternatív Nobel-díjas professzor, egyetemi tanár/:
„….”

A nap leglátványosabb programját az Őr-Nyék hagyományőrzők jelentették a várkertben. Ők az első lovastalálkozójuk megszervezésével kívántak hagyományt teremteni a következő évekre is.

Pécsi József /elnök, Őr-Nyék Hagyományőrző Alapítvány/:
„…”

Ló és lovas együttműködését Tászler Melinda szabadidomító bemutatója mutatta be leginkább.
A lovasprogrammal párhuzamosan a térség három vadásztársaságának vadásznapi főzőversenyén a kondérokból vadételek ínycsiklandozó illata töltötte be időnként a várkert levegőjét.

Gyurits István /elnök, Rábavölgye Vadásztársaság/:
„...”

Dolgos Gyula /elnök, Hármashatár Vadásztársaság/:
„...”

A vargányás vörösboros vaddisznópörkölt, vagy a szarvaspörköltek falatozgatását követően került sor a legszebb szentgotthárdi konyhakertek díjátadójára, melyen Labritz Béla alpolgármester méltatta nemcsak a 17 benevezett kert tulajdonosát, hanem az egész napos program szervezőit.
Az idei díjazottak sorában a Minikert kategóriában Woki Zoltán lett az első. A normál kertek között Györke Jolán és Puskás Tamás kertje. Ők az országos versenyben is indulnak. A vegyes kertek kategóriájában harmadik helyen Kovács Gyula birtoka zárt. Két második díjat is kiosztott a zsűri Soós Józsefné valamint Herczeg János és Herczeg Jánosné kertjét ismerték el. Utóbbi házaspár az egy év alatt történt legtöbb fejlesztésért különdíjban is részesült. Szintén az országos megmérettetésben vehet részt Kovács Lajosné kertje, melyet idén a legszebb szentgotthárdi konyhakertnek választottak.


Ágoston Gábor


Archív hírek