home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-09-17 21:31:42
Első nap az iskolában

Elindult a tanév

  
Szeptember elsején, pénteken megnyitotta kapuit az Szentgotthárd és Térsége Iskola Arany János 1-4. Évfolyamos Általános Iskolája. Az óvodából a negyedikes társaik kísérték az elsős diákokat a tanévnyitóra, ahol ezen a reggelen rajtuk kívül szüleik is izgatottan várták az iskolai évkezdést.

A tanévnyitóra felsorakozó diákok nevében jelképesen Németh Olivér egy verssel búcsúzott el a vakációtól.
Az iskolaigazgató beszéde után a már hagyománynak számító jelvényeket is megkapták az elsősök, ingükre a negyedikes diákok tűzték fel azt. Az évnyitó után minden diák szüleivel együtt a leendő osztályába ment, hogy átvehessék a tankönyveket. Az idei tanévben szlovén nemzetiségi osztályt is sikerült indítania az Arany János Iskolának.

Schleipfnerné Gáspár Andrea /intézményvezető, SZTI Arany János 1-4 évfolyamos Általános Iskolája/:
„321 tanulónk van, ebben a tanévben, ...és az őszi időszakra pedig már be is fognak fejeződni, úgyhogy reméljük, hogy ez végre megvalósul. „

Ligetvári-Németh Katalin osztályfőnökként 21 fős német nemzetiségi osztályt vesz a szárnyai alá, és ez év szeptemberétől az elkövetkezendő 4 évben egyengeti útjukat.

Ligetvári Németh Katalin /osztályfőnök/:
„Hozzám most kis óvodások érkeztek, nem iskolások...de mindenképpen az ő fejlődésüket szolgáló feladatokat tanítunk nekik, és mutatunk.”

Nem csak az elsősök számára mutat újat ez a tanév az iskolában. Több osztályban egy különleges mozgásprogramot is indítanak a közeljövőben. A speciális tornagyakorlatok segítségével megelőzhetik a tanulási és a magatartási problémák kialakulását.


Makkai Dóra

Archív hírek