home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-09-17 21:28:34
Lezárult a munkacsoport vizsgálata a fürdőben, munkásszálló lehet az egykori laktanya

A nyári szünet után ismét rendes ülést tartott Szentgotthárd Képviselő-testülete

  
Bár információnk szerint a nyári ülésszünetben kétszer is tartottak rendkívüli ülést a szentgotthárdi városvezetők, a rendes menetrend szerint tartották meg augusztusi ülésüket az elmúlt héten szerdán. A napirendek között döntöttek a testület által felkért, a termálfürdő működését vizsgáló háromfős munkacsoport beszámolójáról, több pályázat között határoztak arról is, hogy munkásszállót alakítanak ki az egykori rábakethelyi laktanyából.

Több, mint félórás késéssel kezdődött az őszi időszak első ülése egy pályázati tájékoztató miatt.
Az ülés elején elfogadták az első félévi költségvetés teljesüléséről szóló beszámolót. Határoztak, hogy továbbra is működtetni kívánják a városi gondozási központ nem kötelező szolgáltatásait, a Támogató Szolgálatot, a Közösségi Pszichiátriai ellátást, a Jelzőrendszeres Házi segítségnyújtást.
A szociális szolgáltatástervezési koncepcióval kapcsolatosan döntöttek többek között arról, hogy novemberig megvizsgálják milyen foglalkoztatási lehetőségei vannak a csökkent munkaképességű munkavállalóknak Szentgotthárdon.
Az ez évi költségvetési tartalék terhére 1 millió Ft-ot biztosítanak a Településképi Arculati Kézikönyv elkészítéséhez, mely törvényi kötelezettsége a városnak.
Tárgyalták a fürdő működését vizsgáló független munkacsoport tájékoztatóját. Az anyag már az ülést követő napon nyilvánosságra is került dr. Sütő Ferenc kérésére. Ebben a háromfős munkacsoport megállapítja, hogy az intézmény teljes átvizsgálását nem azon szempontok szerint kell elvégezni, amit a testület korábban a csoportra bízott. Lábodi Gábor szerint a vizsgálatot nem az eredeti célok szerint, a felkért feladatok alapján végezte el a munkacsoport. A négyoldalas anyag megállapításairól, az elmúlt négy hónapban lefolytatott vizsgálatokról semmiféle jegyzőkönyv, jegyzet nem áll rendelkezésre.
Hozzájárultak, hogy a közeljövőben induló negyedik mobiltelefon szolgáltató vállalat két 30-40 m magas, rácsos szerkezetű adótornyot telepítsen a város közeli önkormányzati ingatlanokon. A bérleti szerződések, további tárgyalások lefolytatására a polgármestert kérték fel.
Több ingatlannal kapcsolatos előterjesztés között a Kossuth Lajos utcában a Brenner térig kialakítandó kerékpárút építés kapcsán határoztak, hogy a jövőre elkezdődő kivitelezés során irányhelyes kerékpársávokat kell majd kialakítani.
Plusz napirendi pontként tárgyalták a munkásszállók létrehozásával kapcsolatos előterjesztést. Egyetértettek, hogy pályázatot nyújtanak be, pozitív elbírálás esetén a 40%-os önerőt, a közel 270 millió Ft-ot biztosítják. A tervezési költségekre bruttó 8millió 600 ezer Ft-ot különítenek el az idei költségvetésből.
Zárt ülésen tárgyaltak a sporttelep és a több éve épülő sportcsarnok helyzetének rendezéséről és kitüntetési javaslatról.


Ágoston Gábor

Archív hírek