home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-09-10 20:33:11
Kerti fogadás az udvaron

A szlovén államiság ünnepén

                
1991. június 25-én kiáltották ki Szlovénia függetlenségét és ekkor vált ki Jugoszláviából az ország. A Szlovén Államiság Napja alkalmából a Szlovén Köztársaság Főkonzulja tartott ünnepséget és fogadást a szentgotthárdi konzulátus udvarán az elmúlt hétvégén, 23-án, pénteken.

Harmonika hangja töltötte be a szentgotthárdi főkonzulátus udvarát ezen a délutánon. Ünnepelni érkeztek a meghívott vendégek, a város, a megye gazdasági, politikai vezetői, szereplői. A szlovén kisebbség itthoni és határon túli képviselői, kulturális csoportjainak vezetői Dr. Boris Jesih főkonzul meghívásának tettek eleget, hogy együtt legyenek Szlovénia önállóságának 26-dik évfordulóján.

Dr. Boris Jesih /főkonzul/:
„....”

Az ünnepi alkalmon bemutatkozott a határmenti szlovén község Dobronak is. Marjan Kardinar polgármester mutatta be faluját, majd Ana Car, a helyi magyar közösség vezetője, illetve a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség tagja köszöntötte az ünneplőket.

Ana Car /vezető, dobronaki magyar közösség/:
„Megtisztelő....hogy élünk mi ott.”

A köszöntőket követően pezsgős koccintással vette kezdetét a főkonzuli fogadás, melyen ezúttal kötetlenebbül cserélhettek információkat a megjelentek, mint a hétköznapok fehér asztala mellett.


Ágoston Gábor

Archív hírek