home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-09-10 20:05:31
Üzemben

Június elejétől működik a szentgotthárdi hulladékudvar

  
Főként jogszabályi és bürokratikus akadályok miatt több, mint két év után állhatott e hónap elejétől üzembe az a hulladékudvar, mely a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás beruházásában létesült európai uniós pályázat segítségével még 2015-ben. Mostanra pedig az üzemeltetés főbb kérdését is meg tudták oldani, így ezt a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., mint regionális hulladékszállítási közszolgáltató látja el.

Vas megye 127 településének tagságával alakult meg 2012-ben a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás. Működésük első három évében három jelentősebb uniós pályázat segítségével több a környezetvédelem és főként a szelektív hulladékgyűjtés területén sikerült programokat elindítaniuk. Legutóbb, 2015-ben a megyében hét zöldudvar kialakítását oldották meg.

Labritz Béla /tag, Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás/:
....

Egyelőre tehát Csörötnek, Gasztony, Magyarlak, Nemesmedves, Orfalu, Rátót és Szentgotthárd lakosai használhatják a lerakót. A társasházban élő bérlők a közös képviselő igazolása alapján jogosult a hulladék elhelyezésére.
Voltak olyan információk is, hogy a szolgáltatás elindulásával az évi egyszeri nagy lomtalanítás megszűnik Szentgotthárdon. Ezt azonban a társulási tanácsban a várost és a járást képviselő szentgotthárdi alpolgármester cáfolta.

Labritz Béla /tag, Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás/:
....

A hulladékot hetente kétszer kedden és csütörtökön lehet az udvarba szállítani, illetve minden hónap első szombatján is fogadják a környezettudatos polgárokat.


Ágoston Gábor

Archív hírek