home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-09-10 18:51:02
Az Európai Unió közös kihívásairól, értékeiről

Szentgotthárdi gimnazisták is szereplői voltak a muraszombati TV AS dokumentumfilm sorozatának

                
Öt részes dokumentumfilm sorozatot készített a muraszombati TV AS, az Európai Unió közös kihívásairól, értékeiről. A filmsorozatot televíziónk is vetíti már. Ennek egyik epizódjában a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium öt diákja is szerepet kapott. Ők a kisebbségi lét kérdéseit kutatták itthon és Brüsszelban az Európai Parlamentben is. A film bemutatóját az elmúlt héten a szentgotthárdi színházban tartották, de ezen a héten a Gotthárd TV műsorára is kerül.


A gimnázium diákjaival telt meg a nézőtér június 15-én délelőtt. A filmbemutató előtt az iskola táncos csoportjai mutatták be Koszorúcska keretében az elmúlt időszakban tanultakat.
A délelőtt második felében pedig bemutatták azt a filmet, mely egy 5 részes dokumentumfilm sorozat harmadik epizódja. Különlegessége, hogy öt szentgotthárdi diák szemszögéből mutatja be az Európai Unió kisebbségekkel kapcsolatos kihívásait, megoldásait. A közel fél órás produkciót a muraszombati TV AS készítette. Szlovén kapcsolatai korábban is voltak már a gimnáziumnak és a szlovén nyelvoktatás sem idegen ebben az intézményben.
Balogh Éva igazgató méltatása után Szlovénia szentgotthárdi főkonzulja Boris Jesih is köszönetet mondott az alkotóknak és a támogatóknak. Lucija Siftar rendező a film mondanivalójáról, a forgatás körülményeiről is szólt.

Az öt főszereplő is színpadra lépett a vetítés előtt. Nevükben Császár Kristóf mesélte el a több hetes forgatás élményeit.

A dokumentumfilm-sorozat a Gotthárd TV műsorán is fut már. A szentgotthárdi diákok szereplésével készült részt, június 23-án láthatják a nézők először az adásban.


Ágoston Gábor

Archív hírek