home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-09-10 17:58:32
Egységes rendeletbe foglalják

Országos iránymutatás alapján készülhet a településképről szóló helyi rendelet

  
A Miniszterelnökség és szakmai háttérintézménye a Lechner Tudásközpont márciusra készítette el azt a minta Településképi Arculati Kézikönyvet, mely alapján az önkormányzatoknak október 1-jéig meg kell alkotniuk saját, helyi rendeletüket. Erről a településkép védelméről szóló tavaly elfogadott törvény rendelkezik. Az elmúlt pénteken lakossági fórumra várta ezzel kapcsolatban az érdeklődőket a város főépítésze, aki elmondta, ez még csak az első lépés a helyi kézikönyv és rendelet elkészítéséhez.

Első alkalommal hallhatták az érdeklődők lakossági fórum keretében, milyen szempontok alapján fog elkészülni Szentgotthárd Város Településképi Arculati Kézikönyve és a hozzá kapcsolódó településképi rendelet. A leendő szabályzás nem helyettesíti és nem váltja ki a helyi építési szabályzatot és településrendezési tervet. A kormányzat célja, hogy a helyi közösségek óvják meg környezeti kultúrájukat és saját maguk fogalmazzák meg a fejlesztési irányokat. Inkább a nagyobb városokat érintheti, hogy ebben a rendeletben szabályozhatják majd például a közterületi reklámok kihelyezését.

Kiss Gábor /főépítész, Szentgotthárd/:
....

A munkaanyag és a rendelet tervezete is majd nyilvános lesz és egy újabb fórum keretében már konkrét javaslatokat is tehetnek majd a polgárok. A tervezett ütemezés szerint a kormány által előírt október 1-jei határidőre Szentgotthárd is rendelkezhet majd Településképi Arculati Kézikönyvvel és településképi rendelettel.


Ágoston Gábor

Archív hírek