home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-09-10 17:53:48
30 év után ismét megyei bajnok lett egy gotthárdi kézilabda csapat

A rájátszás házigazdája volt a Szentgotthárd Máriaújfalui SE

                
30 év után ismét megyei bajnok kézilabda csapattal büszkélkedhet a város. Igaz, a korábbi erőviszonyok és a sportág térségbeli helyzete is jelentősen változott már. A Szentgotthárd Máriaújfalui SE nagy csapata a Somogy-Zala-Vas megyei összevont bajnokság résztvevője. Az elmúlt hétvégén, szombaton ők voltak a házigazdái a rájátszás utolsó fordulójának. Előző nap viszont még évzáró kerti partyn jutalmazták a szintén jól szereplő utánpótlás csapataikat. Az országos serdülő bajnokságban a hetedik helyig küzdötték magukat.

A szülők támogatását bíró szakmai stáb nélkül pedig a jó eredmények sem. Az U12 és a serdülő bajnokságban játszó csapatok tagjai az évzáró program részeként jutalomban is részesültek. Sporttáskával lettek gazdagabbak. Az alkalom jó lehetőség volt értékelni az idei, az eddig elvégzett munkát is.

Ernst József /edző, OSB csapat MUSE/:
...

Varga Ádám /játékos, MUSE/:
...

Másnap a Somogy-Zala-Vas megyei bajnokságban játszó felnőtt csapatra még vártak a rájátszás utolsó fordulójának mérkőzései. A Letenye, Balatonboglár, Kaposvár csapatai közül a letenyeiek már nem vállalták az összecsapásokat, így három csapat osztozkodhatott a dobogós helyezésekért. A boglári csapatnak volt ezúttal nehezebb napja, mert egymás után várt rájuk mérkőzés. Először a Kaposvárral küzdöttek, majd a helyiekkel. Mindkét mérkőzésen egy góllal maradtak el a Balaton partiak. A hazaiak 27 gólt találtak be a vendégek hálójába. Így a bajnoki alapszakaszt követően a rájátszás végeredményeként is a Szentgotthárd-Máriaújfalui SE lett a bajnok, majd a Kaposvár és a Balatonboglár együttesei állhattak a képzeletbeli dobogóra. Ha dobogó nem is volt, de a kupák és érmek megtalálták gazdáikat a Somogy Megyei szövetség főtitkára és Szentgotthárd város alpolgármestere közreműködésével.

Kertész Adél /főtitkár, Somogy Megyei Kézilabda Szövetség/:
....

A bajnokság gólkirálya a kaposvári csapatban játszó Péter Gergőé lett, a harmadik legtöbb gólt dobó hazai Weidl Ákos pedig a rájátszásban lőtt 31 góljával érdemelte ki ugyanezt.

Péter Gergő /a bajnokság gólkirálya, Kaposvári ESE/:
...

Weidl Ákos /a rájátszás gólkirálya, MU SE/:
...

A bajnoki cím megszerzésével, a szezon zárásával a jövő tervezése is megkezdődött a csapatnál.

Huszár Benjamin /leköszönő edző, MU SE/:
…..
Császár Tibor /csapatvezető, MU SE/:Ágoston Gábor


Archív hírek