home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-09-10 17:30:44
Elbúcsúzott a főépítész, újra napirenden az éjszakai zárva tartás

Ülésezett a szentgotthárdi képviselő-testület

                
Rendhagyó momentumokkal indult a legutóbbi képviselő-testületi ülés Szentgotthárdon. A testület előtt búcsúzott Czeiner Gábor városi főépítész, aki 30 éven át töltötte be ezt a posztot, de Szentgotthárd városához már 50 éves kapcsolat fűzi. Szintén a napirendi pontok tárgyalása előtt kapott polgármesteri díszoklevelet Karba Noel, aki az U14-es korosztályos teke világkupán ért el sikereket.

Háromszor állhatott dobogóra az utánpótlás világkupán Németországban Karba Noel, akit a legutóbbi képviselő-testületi ülés elején a polgármester szerény jutalomba is részesített. Noel a magyar csapat tagjaként az első, egyéniben pedig második helyen végzett, de mix-ben is dobogós lett.
Az ünnepélyes pillanatok ezzel még nem értek véget. Czeiner Gábor főépítész nyugdíjazása miatt búcsúzott el a várostól és a képviselőktől az ülés keretében. Első szakmai megbízatását éppen 50 éve, 1967-ben kapta a várostól, amikor a Mártírok út elején lévő, a városképet ma is meghatározó tömblakás házat tervezte. Városi főépítészként 1987 óta állt a település szolgálatára.
A polgármester díszoklevéllel, egy gravírozott tollal és egy üveg itallal köszönte meg az évtizedes munkáját a leköszönő főépítésznek.
A lakáskoncepció megvalósulásának értékelésével foglalkozó napirend kapcsán elhangzott, hogy az önkormányzattal kötött megállapodásból kihátrált az a beruházó, aki a József Attila utcában épített volna egy társasházat. Új, helyi vállalkozó viszont már érdeklődést mutat ez iránt. A tárgyalások vele is megkezdődtek.
Nagyobb empátiát és az orvosi esküjüknek megfelelő hozzáállást vár el a testület az orvosi ügyeletet ellátó személyekkel kapcsolatban. Ezzel együtt fogadták el a háziorvosok és az ügyelet munkájáról szóló beszámolót.
Döntöttek a könyvtár nyári zárva tartásáról és újra napirendre került a vendéglátó üzletek éjszakai zárva tartása is. Arról határoztak, hogy szombatonként azon egységek, melyek a város közbiztonságáért alapítványba bizonyos összeget befizetnek engedélyt kaphatnak az éjjel 2 óra utáni nyitva tartásra. A vállalkozások hozzájárulásával egyenlő nagyságrendű forrást biztosítana a város is az alapítvány részére, akik az éjszakai közrend fenntartását szerveznék meg ebből.
Az ülés végén a polgármester jelentette be, hogy a körmendi rendőrkapitányság vezetője azonnali hatállyal, aznap felmentette a szentgotthárdi őrsparancsnokot.
Zárt ülésen az egyes számú gyermek háziorvosi körzet betöltéséről, területértékesítésről és kitüntetési címek adományozásáról döntöttek.


Ágoston Gábor

Archív hírek