home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-09-10 17:29:05
Kistérségi forgatag

A 12-dik rendezvény kiemelt települése: Orfalu volt

                
A Szentgotthárdi Civil Fórum és a Pannon Kapu Kulturális Egyesület immár 12-dik alkalommal várta az érdeklődőket az elmúlt pénteken kora délutántól a városkapu emlékmű mellett felállított májusfa kitáncolásra és a színházba rendezett kistérségi forgatagra. Idén kiemelt vendégként Orfalu mutatkozott be.

Civil szervezetek és képviselőik vonultak kora délután a szentgotthárdi májusfához, hogy alig több, mint egy hónap után kitáncolják azt. A térségből érkezett kulturális csoportok a Békefi Antal Népdalkörhöz kapcsolódva tavaszi dalokat énekeltek, míg a legkisebbek a fa körül járták rá táncukat. Néhány kígyózó kör után aztán a táncosok levonultak a területről és előkerült a fűrész, ami végleg megpecsételte az egy hónapig ágaskodó májusfa további sorsát.
A kistérségi forgatag ezt követően rendőri felvezetéssel a Füzesi úton át vonult a városi színházba, ahol térség sokszínű kulturális csoportjai léptek színpadra. Ahogy az elmúlt 12 alkalommal mindig, ezúttal is egy kiemelt település volt a nap főszereplője. Ezúttal Orfalu kapott bemutatkozási lehetőséget. A térség egyik legkisebb lélekszámú települése kulturális csoporttal nem nagyon rendelkezik, Goda Ilona polgármester viszont hozott helyben készült kecskesajtot kóstolni. Beszédében szólt a településen egyre növekvő falusi turizmus lehetőségeiről, szálláshelyek bővüléséről, de a falu kialakulásának története sem maradt titokban.
A kistérség településeiről érkező főként hagyományőrző kulturális csoportok mellett a műsorban felléptek a szentgotthárdi PresiDance egyesület legkisebb táncosai is, akik mindig nagy sikert aratnak a nézők előtt.


Ágoston Gábor


Archív hírek