home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-09-10 16:19:29
Átadták az idei Helyi Érték Díjakat

Találkoztak a helyi televíziók

                
A 75 helyi televíziót tömörítő Helyi Televíziók Országos Egyesülete Egerben tartotta az elmúlt héten hagyományos tavaszi találkozóját. A kétnapos tanácskozás első napján, csütörtökön adták át az egyesület Helyi Érték Díj pályázatának díjait. Emellett a Médiatanács és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság munkatársainak részvételével közös fórumot is tartottak.


A Gotthárd TV-t is közel 20 éve tagjai között tudó egyesület éves, rendes találkozóján a törvényes kötelező feladatok, tagfelvételi eljárások lefolytatása mellett szakmai fórumoknak is helyet ad. A Helyi Televíziók Országos Egyesületének Helyi Érték Díjára három kategóriában lehetett idén is pályázni: Híradók, magazinok valamint dokumentumfilmek versenyeztek a szakmai elismerésekért.

Krecz Tibor /kommunikációs tanácsadó, a zsűri tagja/:
„Személyesen én a hírszekcióval foglalkozom...a globális televíziózás hírszerkesztési standardjainak megfelelőek ezek a megoldások.”

A Híradók közül a Debrecen Televízió Napszemle című műsora nyerte el a fő díjat, a dokumentumfilmek közül a Tenni és tűrni című alkotás lett a fődíjas, melyet a házigazda TV Eger készített. A tematikus magazinok között pedig 2017-ben a Gotthárd TV műsorán is látható, a Szeged TV Kvantum című tudományos magazinja érdemelte ki a legjobbnak járó elismerést.

Márok Tamás /szerkesztő, Kvantum/:
„A Kvantumnak az alapját az adja, hogy Szegeden van....de azért erről is érdemes műsort csinálni.”

A kétnapos találkozón döntöttek újabb tagok felvételéről és fórumot is rendeztek a Médiatanács és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság munkatársainak részvételével.

Auer János /tag, NMHH Médiatanács/:
„A médiatanács két irányból is meg kell, hogy közelítse a helyi televíziókat....250 millió Ft évente.”

A Gotthárd TV korábban 2003-ban, illetve az elmúlt két évben szerepelt sikeresen ezeken a pályázatokon, ezzel is biztosítva, hogy a térség lakói hetente értesüljenek a legfontosabb közéleti hírekről.


Ágoston Gábor

Archív hírek