home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-09-10 16:12:56
Önkéntes környezettisztítók

Szentgotthárdiak is csatlakoztak az országos kezdeményezéshez

                
Az Önkéntes Környezettisztítók nevű civil csoporthoz csatlakozott néhány szentgotthárdi és térségbeli önkéntes. Első akciójukat Szentgotthárdon tartották az elmúlt szombaton, május 27-én. Kezedben a jövő mottóval indultak el a Füzesi út város eleji szakaszától egészen Rábafüzesig, ahol a kerékpárút melletti területeket tisztították meg.

Az Önkéntes Környezettisztítók átlagemberek, akik a mindennapi életükben is időt szakítanak arra, hogy óvják és védjék a környezetet. A szentgotthárdi kezdeményezés ötletgazdája Csabay Kata volt, aki korábban is szervezett már ehhez hasonló szemétszedést. Illegális szemétlerakók felszámolásával is foglalkozik a civil csoport, akik közösségi oldalon találtak egymásra, és most már országos szinten szerveznek szemétszedéseket. A Szentgotthárdot és Rábafüzest összekötő gyalogút szedésére csupán 8 önkéntes jelentkezett a megtisztított útszakasz így is látványos eredményt hozott.

Csabay Kata /szervező/:

A bekötőút nem csak azért forgalmas, mert az osztrák határra vezet, hanem azért is mert rengeteg kamion használja ezt az útvonalat. A város önkormányzata is támogatta az akciót, kukás zsákokkal, amelyek hamar megteltek, csaknem egy tucatot szállítottak el végül. Egy-egy ilyen akció után a csatlakozók is látják, mekkora pusztítást végez az ember, rájönnek arra, mennyit tudnak rajta segíteni csupán pár óra ráfordítással. Kőszegen, Szombathelyen, Budapesten, és Veszprém környékén is ténykedtek már, remélve, sikerül felhívni a figyelmet arra, környezetünkért mindig érdemes tenni.


Makkai Dóra


Archív hírek