home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-06-11 22:19:13
Rábavidéki látogatás

Az Országgyűlés nemzetiségek bizottsága kétnapos kihelyezett ülést tartott térségünkben

                
A Magyarországi nemzetiségek bizottság 13 taggal idén, május 10-én a Rábavidék szlovén lakta területeit, iskoláit látogatta meg, azzal a céllal, hogy jobban megismerkedjenek egymással a különböző nemzetiségek képviselői.

Szerda reggel az Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és Óvoda volt a látogatás célja. A diákok műsorral készültek a vendégeknek.

Az iskola jelenleg kevesebb, mint hatvan fővel működik. Az odajáró diákok emelt óraszámban tanulják a szlovén nyelvet, kis létszámú osztályok miatt összevont tornaórákat tartanak a kicsiknek. Minden órán családias hangulat várja a tanitókat. A délután folyamán a szentgotthárdi Nagyboldogasszony templomot tekintették meg a bizottság tagjai.

Kissné Köles Erika /szlovén nemzetiségi szószóló/:
„…”

Jelenleg 13: bolgár, görög, horvát, lengyel, német, örmény, roma, román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén és ukrán nemzetiség választott szószólói alkotják az Országgyűlés Magyarországi nemzetiségek bizottságát, amely az ország törvényhozásának több évszázados történetében az első önálló nemzetiségi parlamenti testülete.

Fuzik János /elnök, Magyarországi Nemzetiségek Bizottsága/:
„A Magyarországi nemzetiségeket végül is az....…ilyenek is de szakmaiak is.”

A bizottság tagjai új ötletekkel, és célokkal igyekeznek mind az általuk képviselt nemzetiségek lehetőségeit, mind a bizottság többi tagja által képviseltekét bővíteni.


Makkai Dóra

Archív hírek