home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-06-11 22:16:49
125 éves jubileum

Ünnepelt a szentgotthárdi óvoda

                
Több, mint 130 éve, 1885 óta működik Szentgotthárdon óvoda. 7 évig a Vasvármegyei Kisdedóvó Egylet fenntartásában, de a korábban alakult helyi nőegylet kezdeményezésére létesült. A 26 éves Ambrózy Czeczilia 40 éven át vezette az intézményt, melyet 1892-ben 125 évvel ezelőtt községi óvodává alakítottak. Ekkortól lett községi fenntartású, és a mai intézmény jogelődje. Az elmúlt egy és negyed századra az elmúlt hétvégén két napon is megemlékeztek.

A Kis-Hétrét zenekar koncertje igazán boldog péntek délelőttöt varázsolt a 125 éves jubileumát ünneplő intézmény udvarára. Az óvoda zászlórúdján ezen a napon egy új lobogó is jelezte az ünnepet. Óvónő, gyermek, szülő már hetekkel ezelőtt készült erre a hétvégére.

Varjuné Molnár Katalin /igazgató, SZEOB/:
„Egy évvel ezelőtt felállítottunk egy...a jövő nemzedéke számára.”

A jubileum emlékét az utókornak nem csak a jelenlévők őrzik majd, hanem az ez alkalomból elültetett emlékfa és emléktábla is.
Ezen a napon délután volt az intézmény vendége dr. Kádár Annamária pszichológus, aki a szentgotthárdi színházban tartott előadást kényes nevelési helyzetekről. A neves szakember mesekutatóként is ismert.

Dr. Kádár Annamária /pszichológus/:
„Amikor én a mesékről... úgyhogy kell a mese.”

Másnap, szombaton délután a protokolláris ünnepségnek adott már helyet a színház. Itt Huszár Gábor polgármester az egész óvoda kollektívájának adott át polgármesteri díszoklevelet. Az intézmény köszöntötte Tóth Györgyné Panni nénit és Kovács Tiborné Kati nénit, akik összesen 46 évig vezették a helyi óvodát, annak arculatát, értékképviseletét jelentősen meghatározva. 25 éves vezetői és a jubileumi program előkészítésében nyújtott munkájáért Kocsisné Bucsi Etelkát is köszöntötték. Az emlékműsorban a gyermektáncosok mellett óvónők is felléptek, de közös produkció is színesítette a délutánt. Az óvoda tárgyi emlékeiből a színház aulájában nyílt kiállítás, mely még ezen a héten látható.


Ágoston Gábor


Archív hírek