home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-06-11 22:02:46
Újra keresik a legszebb konyhakerteket

Már csak néhány hétig lehet jelentkezni

                
Ebben az éveben is csatlakozott Szentgotthárd városa, Kovács Szilvia ötletgazda, Karcag város polgármesterének kezdeményezéséhez, az ország legszebb konyhakertjeinek versenyéhez. Hivatalosan május 20-áig lehet jelentkezni, de a helyi koordinátorok június közepéig is elfogadják a kiskert művelők csatlakozási szándékát.

Szentgotthárdról és a szűkebb térségéből tavaly több, mint 10 kiskert versengett a legszebb konyhakert címért, melyet a Zöld Szentgotthárd fesztivál keretében, ősszel ki is hirdettek. Az idei évben a „Hasznos rovarokat a kertbe” felhívás a kiemelt szempont. Így külön előnyt élveznek majd azok a kertek, ahol hasznos rovarokat csalogatnak és tartanak, rovarbarát helyeket alakítanak ki, illetve minél több mézelő növények vannak a méhek számára.

Gyökös Imre Gergő /főkertész/:
„Közösségek és iskolák jelentkezését is várjuk...a galériában is megtalálhatóak.”

Az idei versenyben a kertművelők mellett először a települések és a koordinátorok is díjazásban részesülnek. A település lélekszámához viszonyítva a jelentkező kertek száma, illetve a térségek legeredményesebb települése is számítani fog az eredményhirdetéskor. A legszebb konyhakertek program ebben az évben már öt éve ösztönzi a lakosságot a minél több konyhakerti zöldség, gyümölcs saját termesztésére.


Ágoston Gábor

Archív hírek