home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-06-11 21:54:27
Élmények birodalma

Filmbemutató dr. Fűzfa Balázs oktatási módszertanáról

                
Az Élmények (B)irodalma című filmet mutatta be az élményközpontú irodalomoktatásról a Fiatalok Szentgotthárdért egyesület az elmúlt héten szerdán a színház aulájában. A film készítői közül Boros Ferenc, valamint a film főszereplője, az újszerű oktatási módszertan kitalálója, Dr. Fűzfa Balázs is vendégek voltak a bemutatót követő kötetlen beszélgetésen.

Boros Ferenc és Horváth Zoltán amatőr dokumentumfilmesek annak a filmnek az alkotói, mely Dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész, egyetemi docens oktatási módszertanáról szól. A közel másfél órás alkotásban volt és jelenlegi diákok, pályatársak szólalnak meg a ma inkább csak a külhoni magyar iskolákban terjedő módszer mellett. Többek között Beck Zoltán, Bedécs Gyula, Bokányi Péter, Jordán Tamás, Sipos Lajos, Károly Frigyes és Varga Bence a Zaporozsec zenekar frontembere is, aki maga is civil foglalkozásának példaképének tartja az irodalomtörténészt.

Dr. Fűzfa Balázs / irodalomtörténész / „…”

A vetítés után Dr. Fűzfa Balázzsal és Boros Ferenccel beszélgethettek az érdeklődők, Szalai Szabolcs a Fiatalok Szentgotthárdért egyesület tagja moderálásával.

Boros Ferenc elmondta, a filmet egy teljes tanítási év alatt vették fel, így állt össze egy 82 és egy 50 perces változat. Az elkészült mű, a tervek szerint filmfesztiválokon is helyet kaphat.


Makkai Dóra

Archív hírek