home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-03-30 20:27:29
Ünnepelt a megye

Szentgotthárdiak is a díjazottak között

  
Március 15-én Vasváron ünnepelt a megye. A helyi önkormányzattal közösen emlékezett a megyei önkormányzat az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. Az ünnepi megemlékezésnek a Nagy Gáspár Kulturális Központ adott helyet, ahol számos megyei kitüntetést is átadtak, köztük szentgotthárdiaknak is.

Vasvár város által kiállított honvédek emléktáblájánál koszorúzással vette kezdetét az ünnepi program a Március 15-e téren, ahol a térség politikai szereplői mellett, helyi intézmények, szervezetek helyezték el az emlékezés koszorúit.
A Kardos László Általános Iskola alsó tagozatos tanulóinak színes műsora után, Tóth Balázs, Vasvár polgármestere köszöntötte a megye minden részéről érkező megjelenteket. Az ünnepet a térség országgyűlési képviselője, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára V. Németh Zsolt méltatta. A 19-i századi összefogást, a magyar haza függetlenségéért, szabadságáért hozott áldozatokat.

V. Németh Zsolt /környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár/:
„Mi úgy tudunk ehhez az áldozathoz méltóvá válni....képes és akar tenni a nemzeti értékek megvédéséért.”

A megyei ünnepség alkalmából adják át Vas Megye Önkormányzatának kitüntetéseit, elismeréseit. A színpadon Majthényi László megyei elnök mellett a díjazottakat Dr. Kondora Bálint alelnök és dr. Balázsy Péter jegyző is köszöntötte. Vas Mege Gazdaságáért Díjat Brumbauer József és Nagy Imre vehetett át, Vitéz Both Béla Emlékdíjban részesült Móricz Tamás rendőrzászlós. Vas Megye Közgyűlésének Pável Ágoston Emlékplakettjét vehette át többek között Holecz Károly a szentgotthárdi Porabje újság fotóriportere is.

Holecz Károly /kitüntetett/:
„Nekem személy szerint ez egy....ezt szeretném kiadni, ez nagy vágyam.”

Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Kulturális Tagozata elismerését ötödmagával vehette át Kovács Jánosné nyugdíjas tanítónő, aki sokakat tanított táncolni, de egy időben vezette a szentgotthárdi mazsoretteseket is.

Kovács Jánosné /kitüntetett/:
„Ha jön a postás és a... lényeg az, hogy mozognak, jól érzik magukat ez a fontos.”

Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Sport Tagozata elismerését is öten vehették át, köztük Torma Géza nyugdíjas is, aki évtizedekig kézilabdázott, de még a mai napig is aktívan sportol. Jelenleg a szentgotthárdi asztaliteniszezőket erősíti.

Torma Géza /kitüntetett/:
„Meglepett amikor...kitartás legen. A kitartás kell az élet minden területén.

Az ünnep alkalmából összesen 14 megyei kitüntetést adtak át, 60 díjazott munkáját, tevékenységét ismerte el ezen a napon Vas Megye Önkormányzata.


Ágoston Gábor


Archív hírek