home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-03-30 18:35:26
Erő, hűség, remény

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulóján emlékezett a város

                
Kora este - a hagyományok szerint – a Hősi emlékműnél koszorúzással vette kezdetét a megemlékezés. Az ünnepi műsort idén a Szentgotthárd és Térsége Iskola Széchenyi István iskolájának tanulói adták elő.

Március 15-e nem csak a 169. évvel ezelőtti forradalom és szabadságharc évfordulójának az ünnepe, hanem a szabad sajtó és a modern parlamentáris Magyarország megszületésének is a napja. Az ünnep előestéjén a Hősi emlékműnél tisztelegtek a város intézményei, pártok, civil szervezetek, egyesületek. A megemlékezés koszorúinak, mécseseinek elhelyezését követően a szentgotthárdi színházban folytatódott az ünnepség, ahol Dr. Kondora Bálint a megyei közgyűlés alelnöke méltatta a hősöket, a hazáért, a szabadságért életüket áldozó forradalmárokat.

Ebben az évben a Szentgotthárd és Térsége Iskola felső tagozatosainak műsorát láthatta az emlékező közönség. Az Erő, hűség, remény címet viselő előadásban a versek mellett, a tánc és a dal is fontos szerepet kapott. A gyermekek mellett, tanáruk, Kozma Gábor is színpadi szerepet kapott. Petőfit megtestesítve a Nemzeti dalt adta elő, az iskola kórusa kíséretében.


Ágoston Gábor


Archív hírek