home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-03-30 18:33:43
Pro Pannónia

10 éves, a ma már inkább csak barátinak mondható határokon is túlívelő civil összefogás

  
Osztrák-szlovén és magyar civil szervezetek éppen 10 évvel ezelőtt, 2007. március 10-én gyűltek össze a szentgotthárdi színház aulájába, hogy a város mellé, közvetlen az osztrák határra tervezett hulladékégető ellen egységesen lépjenek fel. Az elmúlt 10 év eseményeit idézték fel újra együtt, szintén a színház aulájában, szintén március 10-én.

A heiligenkreuzi hulladékégető elleni eredményes küzdelemben és a végső sikerben jelentett fontos szerepet az a közösség, mely éppen 10 évvel ezelőtt alakult meg ugyanezen a helyen, ahol egy évtized után most újra találkoztak a szereplők. A kötetlen emlékező beszélgetésen főként az osztrák környezetvédők jelentek meg nagy számmal, magyar részről Csuk Ferenc, Huszár Gábor polgármester és Woki Zoltán, mint házigazda volt jelen. A szlovén Zöld Párt egykori muraszombati vezetője Simon Balazic és az osztrák BIGAS civil szervezet elnöke, Dr. Johann Raunikar is néhány mondatban felidézte az egykori összefogás máig tartó eredményeit.
Woki Zoltán a helyi Pronas civil szervezet egykori alapítója, elnöke is elmondta, hogy az ország számos részéről kap a mai napig felkérést, az egykori tapasztalatok átadása, megosztása érdekében.

Huszár Gábor polgármester az akkori civil együttműködést méltatta, amely nem csak országon belül, de a határokon túl is máig példaértékű. A politika feletti civil mozgalom a széleskörű összefogás miatt lehetett sikeres.


Ágoston Gábor


Archív hírek