home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-03-30 18:28:23
Határ-szél

Bemutatták Göncz László szépprózai kötetét

                
Dr. Göncz László szlovéniai magyar író, történész Határ-szél című szépprózai kötetét mutatták be március 13-án, hétfőn Szentgotthárdon a színház aulájában. 2008-tól a szlovéniai magyar közösség parlamenti képviselője politikusként is tevékenykedik. Legújabb, tavaly megjelent művében a határmentiség, a kisebbségi lét és együttélés küzdelmei, szépségei kapnak hangsúlyt.


Dr. Göncz László nem ismeretlen a szentgotthárdiak számára. Számos alkalommal találkozhatott vele a közönség, főként a szlovén kisebbség rendezvényein. Legújabb, tavaly megjelent kötete a Határ-szél szubjektív gondolatait rögzíti többféle irodalmi formában. Történészként írásai mind hitelesen ismertetik az adott kor történelmi eseményeit, ám mégis inkább az emberről, a szlovén-magyar határmentén élők mindennapjairól szólnak. Arról, hogy össze köthetnek-e a határok.

A most bemutatott kötet elbeszéléseket, novellákat, monodrámát és kisregényt is tartalmaz közel 270 oldalon.

A 2008 óta politikusként is tevékenykedő szerződ, az író-olvasó találkozó végén bejelentette, hogy jövőre befejezi politikai pályafutását, így történeti kutatásaira, írásra még több ideje fog jutni, és talán arra is, hogy többször találkozzon a Rába-vidéki, szentgotthárdi olvasóival is.


Ágoston Gábor


Archív hírek