home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-03-30 18:14:54
Igazságügyi szolgálat a kormányhivatalban, Jogpont a gondozási központban

Több jogsegély-szolgáltatás is ingyenesen elérhető Szentgotthárdon

  
Ez évtől a járási kormányhivataloknál is elérhető az igazságügyi szolgálat szolgáltatása. A jogi segítségnyújtás mellett pártfogói felügyeletet és áldozatsegítő szolgáltatással is várják az érintetteket. A tájékoztatás és tanácsadás mellett akár azonnali kárenyhítést is adhat a hivatal, de ügyvédi képviseletet is biztosíthatnak.

Kisebb károknál akár azonnali, pénzügyi segítséget is adhat ettől az évtől a járási hivatalokban működő igazságügyi szolgálat, de nagyobb összegű sérelem esetén is segítséget nyújtanak. Az áldozatsegítés mellett, jogsegély-szolgáltatásokat is nyújtanak, sőt állami kárenyhítést is folyósíthatnak az arra rászorulóknak.

Dr. Orbán István /hivatalvezető, Szentgotthárdi Járási Hivatal/:
„A áldozatsegítés tulajdonképpen arról szól, hogy ...tudunk segítséget nyújtani, egyéb esetekben pedig az ügyvédként praktizáló jogi segítőink, akik rendelkezésre állnak.”


Szintén jogi, peres ügyekben, illetve azok megelőzésére vehető igénybe újra 2016. július 1-jétől a JOGpont hálózat szolgáltatása, mely Szentgotthárdon is elérhető. Az anonim és díjtalan szolgáltatás főként a munkajog területén nyújt segítséget munkavállalóknak, vállalkozóknak egyaránt. Szentgotthárdon minden héten kedden 8 órától van ügyfélfogadás a Városi Gondozási Központ egyik irodájában.

Hetente egy alkalommal érhető el itt a szolgáltatás. Dr. Újfalusy Éva minden héten kedden 8-tól fél 10-ig személyesen várja az érdeklődőket. Négyhetente pedig hosszabb ügyfélszolgálattal, egészen fél 12-ig. A jogpontok.hu internetes oldalon is elérhető szolgáltatás anonim és díjtalan, a Munkástanácsok Országos Szövetsége az Európai Unió Európai Szociális Alapja támogatásával működteti.


Ágoston Gábor

Archív hírek