home > hírek > újdonságok
 
Keresés az egész oldalon:
 

 

 

Felhasználónév:

Jelszó:

Regisztráció
Elfeljtett jelszó?

 

 

 
 

 

 

Email beállítások, jelszó csere

 

 

 
Mi a kedvenc műsorod a Gotthárd TV-n?

Híradó

Képújság

Sportműsorok (kosárlabda/kézilabda)

Bepillantó

Mura-Rába TV

Mesepalota

Idősek magazinja

Kerekasztal

Testületi ülés

Kulturális műsorok

Egyéb
   
 
 

 

2017-10-23 23:31:48
24-dik Hármashatár Kupa

Nemzetközi egyéni és csapat sakkverseny Szentgotthárdon

                
Három csoportban, kilenc fordulós svájci rendszerű 20-20 perces játékidővel lebonyolított rapid sakk versenyre várta a Szentgotthárd-Alószölnök Sakk Szakosztály a vendégeket. Az Ausztriában, Szlovéniában és idehaza is népszerű kupa most már 24-dik éve Vas megye rapid sakk bajnoksága is, melyen egyéni és csapat teljesítményt is értékelnek.

78 induló közül 51 felnőtt és 27 gyermek vett részt a versenyen. A Szentgotthárd-Alsószölnök Sakk Szakosztálya, a Vas Megyei Sakk Szövetség, illetve a szentgotthárdi és az alsószölnöki önkormányzatok támogatásával rendezte meg a 24-dik Hármashatár Sakk Kupát. A versenyen három csoport az indulók, az A csoport a felnőttek, a B csoport a 2006 után születettek, a C csoport a 2008 után születettek voltak. A 20-20 perces játékidővel igazán szoros fordulókat láthattak az érdeklődők és a családtagok. Nagy kontraszt volt a játékosok között, hiszen voltak olyan indulók, akik a maguk korcsoportját már kinőtték, koruknál fogva mégsem számítottak a felnőtt csoportba. Ilyen volt a most 10 éves Gaál Zsóka is, aki Kínát, is megjárta már világbajnoki bronz és többszörös világbajnok. Legutóbbi útja során Brazíliából világbajnoki ezüstöt hozott haza szüleinek, akik maguk is sakkoznak. A hazai Alsószölnöki Sakk Szakosztályt idén új versenyző erősítette, a szegedi Antal Tibor Kende, aki maga is többszörös világbajnok, és 14éve a sakk szerelmese.

Antal Tibor Kende /sakk bajnok, Szentgotthárd-Alsószölnök Sakk Szakosztály/:
„...”

Egy fiatal feltörekvő sakk bajnok mögött fontos, hogy támogató család legyen.

Antal Tibor /Kende édesapja/:
„...”

A hazainak számító alsószölnöki csapat igyekszik bővíteni sorait, és támogatták volna ha a helyi általános iskolákban is jelen lenne ez a sport.

Király Ferenc /vezető, Szentgotthárd-Alsószölnök Sakk Szakosztály/:
„…”

A következő sakk kupa az Opel kupa lesz, november 5-én, amelyre a szervezők reményei szerint még többen jelentkeznek majd, hiszen ide amatőröket is várnak.


Makkai Dóra

Archív hírek